Életem

Életem pillanatai, kiegészítve a gondolataimal

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

A lelketlen lelkek lélektana:)

2011.01.30. 00:10 Innocent

 A lelketlen lelkek kevés empatikus intelligenciával rendelkező emberek. Ennek oka szerintem a gyatra minőségű gyermekkor és a kellő elismertség hiánya. Ennek legkézzelfoghatóbb eredménye az átlagnál nagyobb önzés jelenléte a viselkedésben. Nem a nagy egó! Az önzés! Az önzés egy gyáva megnyilatkozás(szerintem). Ezek az emberek folyamatosan elismerésre, rajongásra hajtanak. Mivel önzők, képtelenek viszonozni a kapott érzelmeket. Ezt pedig hosszú távon kevés partner tolerálja. Mivel ritkán vagy soha nem adnak előbb utóbb a partner tarisznyájából is kifogy a munició. Ekkor boldogtalanná, és frusztálttá válnak. Így partnerről partnerre szállnak, amit egy megalkuvással teli kapcsolat fejez be. Ennek oka, az addigra megkopott személyes vonzalom(külső és belső) fakulása okoz. De addigra már teljesen kiégve érnek a kapcsolatba és gyakorlatilag vegetálnak.  A lelketlenségükkel nincsenek tisztába, nem értik, hogy idővel miért fordul el tőlük mindenki akik előtte rajongtak érte.

A szerelem és a párkapcsolat egy olyan üzlet amiből mindenki többet akar kivenni, mint amit betesz. Csakhogy ezek az emberek kapzsik, és mindig többet akarnak kivenni. Ezt Isten vagy Darwin (ki mibe hisz) úgy bünteti, hogy végül senki nem üzletel velük mert a partner rájön, hogy ez egy előnytelen üzlet:)

Tanulság: időnként hagyjunk veszni egy-két üzletet a szerelem tőzsdén, hogy boldogok lehessünk:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifemoments.blog.hu/api/trackback/id/tr752624281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása